Waarom een cadeau geven met kerst niet genoeg is om het welzijn van je medewerkers te bevorderen

Ideale werkplek

In de tweede aflevering over de impact van menselijk kapitaal op je onderneming vertellen Jo Peters, CEO van Deusjevoo en Herman Verwimp, Marketing en HR-directeur Mathieu Gijbels over de manieren waarop jij samen met je team kan kijken hoe je de ideale werkplek creëert. Of je nu startende bent of een bedrijf hebt dat al jarenlang bestaat. 

Meer dan pralines bij kerst

Hoe kan je als werkgever een bijdrage leveren aan het welzijn van je medewerkers? “Gewoon luisteren naar wat zij belangrijk vinden”, zo luidt het antwoord van zowel Jo Peters als Herman Verwimp. Het gaat over het respect dat je toont voor de wensen van de medewerkers, dat maakt dat ze beter kunnen functioneren. En dat is meer dan een muur in je huisstijl schilderen of een doos pralines met Kerstmis geven. Denk aan de manier waarop je de pauzeplek inricht, of de plaats waar het koffieapparaat staat.

Zelfs starters kunnen met heel kleine ingrepen de werkomgeving voor zichzelf en de eerste medewerkers vormgeven tot een bijzonder functioneel en aangenaam werkklimaat. Het is in elke fase van de onderneming belangrijk om regelmatig om te kijken of iedereen nog mee is en een behaaglijk gevoel heeft over het interieur waarin zij moeten presteren.

Meer weten over hoe je ervoor zorgt dat je medewerkers in de optimale omstandigheden werken om het beste van zichzelf te geven? Je ontdekt het allemaal in deze boeiende aflevering.

De plankerij - Voordenken.be

Als je blijft rennen en je blijft aanwerven en je kijkt nooit achterom, dan moet je niet verbaast zijn dat je team zich tegen je keert.

Jo Peters
CEO Deusjevoo en UPspace

Dit boeiende panel gesprek bekijken?

Laat hier je gegevens achter en ontvang deze in jouw mailbox.