Supply chain in een snel veranderende wereld

Flexibel zijn naar omstandigheden

Van het ene op het andere moment je omzet met 70% zien dalen, het overkwam Marion Van Zon, CEO van Horeca Van Zon, aan het begin van de corona crisis toen haar sector, de horeca, noodgedwongen moest sluiten. Gelukkige stond haar supply chain op punt, waardoor die flexibel kon zijn naar de omstandigheden van het moment. In deze derde aflevering over de impact van supply chain management op je onderneming vertelt Marion over het flexibel inzetten van je supply chain. Rudi Roex, CEO van E-llis, vult Marion aan tijdens het gesprek met blijvende effecten die teweeg zijn gebracht door corona en die ook voor jouw bedrijf belangrijk kunnen zijn. 

Supply chain management is goed voordenken

Je supply chain flexibel inzetten? ‘Plug and play’ lijkt de oplossing volgens Marion. Verschillende stekkers aan de ene kant van je keten uittrekken en op een andere plaats insteken. Eigenlijk gebruik je de supply chain die je hebt, maar op een andere manier. En dat kan je niet alleen. Je medewerkers moeten ook mee op de trein, anders wordt het moeilijk.

Rudi Roex vertelt dat die flexibiliteit ook nodig was bij heel wat ondernemingen die zagen dat de e-commerce markt sterk toenam. Ineens hadden bedrijven 2 naast elkaar lopende supply chains, terwijl de activiteiten in die keten hetzelfde waren. Belangrijk is hier om deze op 1 lijn te krijgen en pas op het allerlaatste te ontkoppelen en dat stukje specifiek te doen. Anders verlies je teveel energie en tijd en dus ook omzet.

Voordenken.be - Mathieu Gijbels - supply chain management aflevering 3

Met flexibele medewerkers en een goede supply chain, kan je als bedrijf enorm veel opvangen, zowel in slechte als in goede tijden.

Marion Van Zon
CEO Horeca Van Zon

Hoe ga je in deze snel veranderende wereld om met onvoorziene omstandigheden? Ontdek het in deze boeiende derde aflevering.