Hoe het besparen op vierkante meters een groot verlies is op lange termijn

Werkvloer

De werkvloer mag niet kleiner worden gemaakt om het toegenomen telewerk te compenseren, aldus de experts Jo Peters en Herman Verwimp in de vijfde aflevering over de impact van mentaal kapitaal op je onderneming. Wat je dan wel kan doen met die vrijgekomen vierkante meters? Lees het hier!

Een echte bedrijfscultuur vormen

"Vele ondernemers hebben sinds het toenemen van telewerk lege kantoorruimtes en zijn snel geneigd hierop te gaan besparen door deze eventueel te verhuren of zelfs te verkopen. Op korte termijn is dat misschien een quick win, maar op lange termijn een groot verlies.” Aldus Jo Peters. De vrijgekomen ruimte biedt juist opportuniteiten om elke taak een plaats te geven en zo een echte bedrijfscultuur te vormen waarin iedereen zich thuis voelt.

MAN Kobbegem - mathieu gijbels - voordenken.be

Je kan geen cultuur vormen als je allemaal met 300 mensen op 300 verschillende werkplekken aan het werken bent. Als je geen cultuur hebt, kan je geen identiteit vormen en dus ook geen bedrijf.

Herman Verwimp
Marketing en HR-directeur Mathieu Gijbels

Over meeting rooms die breakout rooms worden en ruimtes die nieuwe invullingen krijgen. Daarover gaan Jo Peters en Herman Verwimp verder in gesprek. Bekijk het inspirerende gesprek hier!