Waarom een goede CFO niet alles zelf doet

CFO 

Verschillende factoren

Naast de financieel verantwoordelijke zijn er ook externe partners die advies verlenen over de cijfergegevens. Hendrik Swennen en Dominique Roux zijn het er in deze zesde aflevering over de impact van het financiële luik op je onderneming over eens: CFO’s zijn vandaag meer generalisten, die heel specifieke signalen kunnen oppikken bij partners als banken, accountants en bedrijfsrevisoren. Daarnaast maken ze ook gebruik van nieuwe technologieën. Hoe al deze factoren een impact hebben op het werk van de CFO? Ontdek het in dit artikel.

Analytische capaciteiten

Een goede adviseur is belangrijk als partner van de CFO. De financieel directeur maakt op basis van de strategie zijn plan. Echter zijn er veel maatregelen zoals bijvoorbeeld die rond wetgeving, sociale zekerheid en milieuwetgeving. Je kan onmogelijk alles beheren.

Een relatief nieuw kanaal om bijkomende inzichten te verschaffen, is de gespecialiseerde software die kant-en-klaar informatie verstrekt, en als back-up functioneert voor het ‘buikgevoel’ dat een goede cijferaar op weg helpt. De technologie laat toe dat de CFO zich nog meer kan concentreren op zijn analytische capaciteiten.

Voordenken.be - mathieu gijbels - financieel - aflevering 6

Een goede CFO gaat af en toe eens ten rade bij zijn adviseurs en kijkt samen of er iets over het hoofd is gezien of eventueel bijgestuurd moet worden.

Hendrik Swennen
CFO Gijbels Group

De relaties met adviseurs onderhouden, de nieuwste technologieën en zoveel meer ontdek je in deze zesde aflevering.