Dé sleutel tot succes in het financieel beslissingsproces

Het detecteren van uitdagingen

De parameters die bepalend zijn om naar de toekomst te kijken, kunnen zowel zichtbaar als onzichtbaar zijn leggen Hendrik Swennen en Dominique Roux uit in de vierde aflevering over de impact van het financiële luik op je onderneming. Hoe je als financieel analist concrete uitdagingen kunt detecteren en hier gericht op kunt inspelen? Dat ontdek je in dit artikel.

Investeringen nu en in de toekomst

Er zijn heel wat investeringen die in je bedrijf kunnen gebeuren. Je hebt investeringen die op korte termijn gerealiseerd worden zoals een grote machine die vervangen moet worden. Daarnaast heb je ook investeringen die passen in de uitrol van je strategisch plan. Heb je een onderneming met een duidelijke groeiambitie? Dan kan het zijn dat je investering pas op jaar 3 gebeurt, maar dan moet je wel zorgen dat je hier tijdig aan begint en een duidelijke voorbereiding hebt voor wanneer het moment daar is om snel te kunnen beslissen en anticiperen. Doe je dat niet, dan kan het zijn dat je kansen mist omdat het beslissingsproces te lang duurt.

vande-moortele-photo-cafeine-be-8587

Om vooruit te kijken is inzicht in de markt cruciaal. Je moet jezelf vragen stellen als: hoe evolueert de markt, wat doen onze concurrenten, zijn er nieuwe technologieën en zijn wij daarin mee of zelfs voor?

Dominique Roux
Head of LRM Private

Voordenken en er tijdig aan beginnen: daar ligt de sleutel volgens onze twee gesprekspartners Hendrik Swennen en Dominique Roux. Ontdek het volledige gesprek in deze video.